Quickbutik logo
Josefin Girdo
Josefin Girdo

Hur är det att jobba hos Quickbutik?

Du har en dröm, jag har en dröm, Quickbutik har en dröm. Dessa drömmar ser olika ut men varenda en av oss har en, eller hur? Drömmen om drömjobbetMin dröm var att arbeta med innehåll och copy på ett företag som var rätt för mig. Hade jag en checklista? Såklart jag hade. Låt mig ta fram den:IllustrationMin drömjobb checklista | Size: default Ung kvinna söker Jag hittar annonsen till jobbet som Content Creator på Quickbutik på en av nätets alla jobbsajter. Jag har aldrig hört talas om företaget innan, men efter en snabbgoogling får jag reda på att “Quickbutik är Sveriges just nu snabbast växande e-handelsplattform med över 2000 svenska webbutiker på mindre än 4 år”. Jaha? Quickbutik är alltså ett relativt nystartat företag? Och går som tåget? Jag gillar affärsidén också. I förlängningen bygger den ju på att förverkliga människors drömmar. Det här låter faktiskt lovande. Dessutom är det något med glädjen och engagemanget i jobbannonsen som talar till mig - min magkänsla säger mig att jag skulle kunna checka av “entusiasm" och “up and coming” från listan på en gång. Jag bestämmer mig för att söka jobbet. Intervju Till min stora glädje blir jag kallad på intervju. Jag möts av två varma, positiva och avslappnade killar med stora ambitioner: grundaren Azddin och Simon på marknad. De berättar passionerat för mig om företaget Quickbutik och om dess värderingar och visioner. Allteftersom intervjun pågår märker jag att jag börjar känna mig som en omskakad, entusiastisk burk Coca-Cola, som kommer att sprängas vilken sekund som helst om jag inte får lov att förverkliga alla idéer som föds här och nu i detta rum. Det är som ett samtal mellan tre kompisar, men där två av kompisarna både är extremt ödmjuka och extremt inställda på att ta sitt lag i mål. Azddin avslutar med att förklara för mig att det allra viktigaste för Quickbutik är att se till att deras kunder lyckas och att deras anställda trivs. "Sen får framgången ta den tid den tar". Det slår mig där och då att jag aldrig arbetat för ett företag med den inställningen innan. Och trots att jag skapat en lista med en massa önskemål, går det upp för mig att jag faktiskt tvivlat på om det ens existerar ett företag som kan uppfylla dem. När jag lämnar intervjun känner jag mig övertygad om att det gör det. Jag är ivrig och uppe i varv - jag vill ha det här jobbet! I två dagar går jag och hoppas att de ska ringa tillbaka. Det gör de. Jag får göra ett arbetsprov, gå igenom ännu en intervju och två veckor senare - mitt under brinnande Coronakris - är jobbet mitt. Jag är SÅ glad. Med på tåget Nu sitter jag här, med körsbärsträden blommande utanför kontorsfönstret, och jag är en månad in i min anställning. Det känns som längre. Från Emmas och Fredriks kontor hörs det asgarv. I slack-chatten har Jonna skickat en virtuell kaffe-skål till alla. Jag och Simon har nyss avslutat en yvig och färgstark diskussion om tonalitet. På supportens vägg har Adrian satt upp fina kommentarer från tacksamma butiksägare. Kaffet i det gemensamma köket ska bryggas med 4,5 mått till 10 koppar. (vi får se hur det blir med den saken - vi växer så det knakar och vår personalstyrka har nyligen utökats med en italienare...). Azddin har precis kommit in och satt sig på golvet för att lyssna på vad jag har skrivit. Det är nu drömmen börjar. Kanske är det så här det känns när man får alla sina boxar checkade? Allting ter sig bara...helt naturligt. / Josefin på marknad

Support

📞 042-400 65 88

Företaget


Språk:
Quickbutik AB © 2015-2022